norrportenarena.se

Kända arenor i Sverige

Det finns många stora och imponerande arenor runt om i världen och flera av dessa finns i Sverige. Trots landets ringa storlek finns det ett stort antal arenor för idrott, konserter och andra tillställningar. Allsvenskan och Melodifestivalen är bara några av många event som lockar stora publikmassor. Här listas några av de största och häftigaste svenska arenorna.

Globen i Stockholm

Globen är långt ifrån den största svenska arenan, men det är dock den mest berömda. Arenan är världens största sfäriska byggnad och liknas ofta vid en gigantisk golfboll. Den invigdes år 1989 och har en kapacitet på upp till 16 000 åskådare vid konserter. Globens sidobyggnad kallas för Annexet och används för mindre evenemang. Globen är multiarena och kan således anpassas till olika typer av event. Här arrangeras idrottstävlingar, Melodifestivalen, konserter och konferenser.

Friends arena i Solna

Friends Arena i Solna har en åskådarkapacitet på 50 100 personer. Arenan byggdes 2012 och är den största i Sverige. Den ersatte gamla Råsunda fotbollsstadion och är nu hemmaplan för Sveriges herrlandslag i fotboll. Den är även hemmaarena för AIK. Friends Arena är en multiarena vilket innebär att den kan anpassas till alla typer av evenemang. Vid konserter rymmer den upp till 65 000 åskådare. Arenan klarar många olika underlag, inklusive gräs, grus och is.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *