norrportenarena.se

Events i Sverige

Varje år arrangeras det mängder av olika evenemang i Sverige. Svenska arenor används för idrottstävlingar, konserter och andra evenemang. Här listas några av Sveriges populäraste event samt var de äger rum.

Melodifestivalen

Melodifestivalen är en årlig musiktävling och ett av de största svenska underhållningsprogrammet. Tävlingen är Sveriges uttagning till Eurovision Song Contest och få länder har en sådan omfattande uttagningsprocess. Tävlingen består av fyra deltävlingar, en andra chansen-tävling samt en final. Varje år arrangeras dessa tävlingsmoment på olika håll i Sverige. Arenorna för de olika deltävlingarna var Saab Arena i Linköping, Scandinavium i Göteborg, Coop Norrbotten Arena i Luleå, Malmö Arena i Malmö, Stiga Sports Arena i Eskilstuna samt Friends Arena i Solna.

Allsvenskan i fotboll

Allsvenskan i fotboll är den högsta divisionen i fotboll i Sverige. 16 svenska lag spelar i en rak serie där lagen möts i dubbelmöten. Turneringen börjar spelas på våren och avslutas på hösten. Matcherna spelas på olika arenor runt om i Sverige, bland annat Olympia i Helsingborg, Tele2 Arena i Stockholm, Friends Arena i Solna, Jämtkraft Arena i Östersund, Bravida Arena i Göteborg, Östgötaporten i Norrköping, Eleda Stadion i Malmö och Gamla Ullevi i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *