Planera inför en arenakonsert

Till skillnad från en mindre spelning på en klubb eller liknande kräver en arenakonsert särskilda förberedelser. Det är till exempel inte lika lätt att få tag på något att äta och dricka därinne och du kan räkna med att få köa länge både till restaurangerna och för att komma in. Det är oftast de största artisterna som spelar på sådana ställen, vilket gör att det är mycket folk i rörelse. De flesta arenor ligger dessutom en bit ut från stadskärnan, vilket gör att ni kan räkna in en del transporttid.

Ät ordentligt innan

En konsert är ett perfekt tillfälle att samla kompisgänget för en god middag innan ni ger er iväg. De flesta större arenor har ett uselt matutbud. Det är därför en bättre idé att äta ordentligt innan. Beställ hem en låda av dina favoritviner från Vinoteket och laga maten tillsammans så kommer det bli både enkelt och trevligt. Ett tips för dig som beställt från Vinoteket är att anpassa maten efter vinet istället för tvärtom. Om du har ett par flaskor trevligt vin hemma kan du enkelt hitta något som passar till just den druvan. Eller varför inte passa på att ordna en egen vinprovning för att imponera på dina gäster.

Klä er ändamålsenligt

Tänk på att det kan vara långa köer utanför när många vill in samtidigt. Om det är kallt ute är vinterjacka ett måste även om det också innebär att ni kommer behöva köa till garderoben. Tänk också på vilka skor ni har på er. Festkläder med högklackat: kan vara bra på förfesten och därinne. Men det blir gärna jobbigt att stå still och vänta i sådana. Så ett par extra bekväma skor är bra att ha med sig i handväskan eller ryggsäcken.

Åk i god tid

Även om förfesten är nog så rolig gäller det att se till att komma iväg i tid för att inte missa kvällens huvudnummer. Bestäm när ni behöver åka. Sätt sedan en klocka eller utse en person som håller koll på tiden. Ni behöver givetvis anpassa det efter hur ni ska transportera er. Att åka med lokaltrafik tar längst tid. Egen bil är opraktiskt då det ofta finns dåligt med parkering på plats. Taxi är det enklaste men kostar också mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.