norrportenarena.se

Företag och arenor

När det kommer till att arbeta på en arena finns det en mängd olika typer av företag som är verksamma. Det handlar om allt från företag som hanterar kiosken, till dem som fixar så att gräsmattan alltid är i bästa skick. Det finns till och med bemanningsföretag inblandade som hyr ut anställda som tar hand om biljetthanteringen. På så sätt är arenor faktiskt ganska invecklade organisationer där flera företag är verksamma. Denna artikel kommer därför kolla närmre på vad det innebär att arbeta på en arena och vilka företag som kan vara värda att kolla på.

Långivare och finansansvariga

När en arena byggs anses detta ofta vara ett väldigt stort projekt som måste finansieras med flera miljoner. Det kostar nämligen otroligt mycket att få byggtillstånd, betala arbetare, designa arenan, försäkringar och såklart lån. I och med att det kostar flera miljoner innebär det i princip alltid att ett lån måste tas från en större bank. På så sätt är långivare väldigt aktiva när det kommer till byggen av arenor, och ibland kan de till och med investera pengar i bygget för att få sitt namn på arenan. Detta är exempelvis fallet i Malmö där arenan faktiskt heter Swedbank stadion. Detta är också vanligt på mindre orter, exempelvis Skurup där den största inomhusarenan heter Skurups Sparbank Arena. På så sätt har byggen av arenor blivit en lukrativ marknad för banker, men det har också gjort att företag måste vara noggranna med var de tar lån. Bara för att en arena heter något efter en bank innebär det inte att det är den bästa banken. Därför kan det vara bra att besöka hemsidor som Fakturino för att få koll på vilka långivare som är bäst. De listar nämligen en mängd olika typer av företagslån för att man som företagare ska få koll på de allra bästa villkoren.

Underleverantörer

Den allra största marknaden när det kommer till arenor är för företag som vill jobba som underleverantörer. Det kan exempelvis handla om Peab som får byggjobbet, men att de i sin tur måste hyra in andra entreprenörer för att göra delar av jobbet. Det kanske kan vara så att det råder brist på arbetskraft för att det pågår för många projekt, varpå andra underleverantörer tas in.

Utöver detta kan det också vara så att underleverantörer behöver tas in för att faktiskt driva arenan. Oftast är det kommuner och stora privata företag som äger arenorna, men i själva verket är det inte de som driver arenorna. Detta görs i sin tur av andra företag som jobbar med att ta in ytterligare underleverantörer som exempelvis fixar med arenan, hanterar kioskerna och en massa annat. På så sätt gör det att arenor oftast är väldigt komplexa och även om man är på arenan är det inte bara ett företag som driver dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *