Flytta till en stad med bra arenor

För den som är sport- och musikintresserad kan det vara lockande att flytta till en stad med många bra arenor. Det kostar trots allt en hel del pengar att boka tågresa och bo på hotell eller vandrarhem bara för att kunna se sina favoritartister eller idrottsmän på en stor arena. Genom att flytta till en stad som har ett stort utbud av arenor kan du vara med om många stora events och behöver aldrig ha tråkigt.

Med hjälp av en flyttfirma Huddinge kan du få en smidig flytt oavsett om du i nuläget bor i hus eller lägenhet. Här får du prisvärd flytthjälp med hjälp av RUT-avdraget där du kan dra av upp till hälften av arbetskostnaden. Du får snabbt en kostnadsfri offert via hemsidan där du kan fylla i vilken typ av tjänst du önskar, antal kvadratmeter och vilken stad det rör sig om.

Stockholms arenor

I Sverige finns många städer med välkända och omtyckta arenor där konserter, idrottstävlingar och andra event tilldrar sig med jämna mellanrum. Bland de mest berömda är Globen som ligger i Stockholm. Det är den största sfäriska byggnaden i världen och många ser likheten med en enorm golfboll. Globen invigdes 1989 med en kapacitet på 16 000 besökare. Invid Globen ligger Annexet, en sidobyggnad som brukas till mindre evenemang. För att maximera Globens flexibilitet byggdes den som en multiarena, vilket gör det möjligt att använda den till en lång rad olika event. Här har det arrangerats Melodifestival, konferenser och konserter.

I Stockholm ligger också Friends arena som med sitt säte i Solna erbjuder ett bra läge nära centrum. Arenan har kapacitet för 50 100 personer och är därmed landets största. När Friends arena byggdes ersatte den Råsunda fotbollsstadion och är nu bas för herrarnas svenska fotbollslandslag. Liksom Globen är Friends arena en multiarena som kan anpassas till många olika evenemangstyper. Den rymmer upp till 65 000 besökare vid konserter och klarar många olika underlag, som grus, is och gräs.

Arenor i Göteborg

Landets andra stad Göteborg erbjuder också flera arenor och är därför en bra stad att flytta till för den evenemangsintresserade. Scandinavium är en imponerande rund arena som ligger vid Skånegatan i Göteborg. Här går det att se världsartister, ryttare och andra sportstjärnor bland den yttersta eliten. Scandinavium invigdes år 1971 och målades om i en ny silvergrå kulör år 2006. Den fick då också en ny, imponerande ljussättning som kan skifta stort i karaktär baserat på vilket evenemang som hålls i arenan. Göteborg är också hemvist för de kända arenorna Gamla Ullevi, Bravida Arena och Frölundaborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.